FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van vragen die het meest gesteld worden door onze klanten. Voor andere vragen of opmerkingen kunt u direct contact opnemen met ons of met een verkooppunt van Natuzzi Editions in uw buurt.

Natuzzi Editions-producten worden niet direct uit de fabriek of via het internet verkocht aan de klant. Producten van Natuzzi Editions zijn alleen verkrijgbaar via winkels of erkende verkooppunten van Natuzzi Editions. Voor de dichtstbijzijnde winkel of het dichtstbijzijnde verkooppunt van Natuzzi Editions kunt u onze winkelzoeker gebruiken.

Leder schikt zich naar de omgeving. Het past zich aan de temperatuur van een kamer of uw lichaam aan, en behoudt een consistente temperatuur die aangenaam aanvoelt op de huid.

Nee, onder normale gebruiksomstandigheden gaat leder na verloop van tijd niet scheuren of afbladderen. Het is wél mogelijk dat dit gebeurt met de kleurafwerking. Dit kan meestal worden hersteld, net zoals bij een geverfde muur. Opgelet: De afwerking kan niet in alle gevallen makkelijk en onzichtbaar gerepareerd worden.

Oneffenheden,  zoals krassen, insectenbeten, rimpels, tekenen van uitrekking en nervaturen zijn natuurlijke kenmerken van echt leer. Leder uit het Natuzzi Protecta-assortiment, leder dat beschermd en behandeld is voor een consistente, gelijkmatige look, zal minder aftekeningen vertonen. Leder uit onze Natural-collectie zal daarentegen meer natuurlijke sporen vertonen. Deze kleurvariaties kunnen in dezelfde huid ontstaan, omdat het leder niet wordt behandeld voor een gelijkmatige look zoals ons Protecta-assortiment. Dit is geen onvolkomenheid. Integendeel, dit is net een ’keurmerk’ van echt, hoogwaardig leder.

Ja. Leder is eigenlijk een bijproduct van de vleesindustrie. De grootste afnemer van leder is de schoenensector. Slechts zo’n 10% van de mondiale lederproductie is bestemd voor de meubelsector.

Als u huisdieren hebt, dan kiest u best voor meubels in een aangepaste ledersoort. De producten uit ons Protecta-assortiment zijn ideaal, omdat ze makkelijker gerepareerd kunnen worden. Tevens vallen reparaties bij dit leder minder op door de speciale kleurafwerking.

De belangrijkste factor voor het bepalen van de kwaliteitsklasse van leder is de oorsprong van de onbewerkte huid. Huiden komen uit alle delen van de wereld en worden geclassificeerd op basis van hun natuurlijke kenmerken. Huiden met minder kenmerken zijn zeldzamer en doorgaans duurder. Ze moeten ook minder bewerkt worden voor gebruik als bekleding. De meeste huiden zijn afkomstig uit het zuidelijke halfrond. Ze vertonen meer natuurlijke kenmerken en zijn ook minder soepel dan huiden uit het noordelijke halfrond. Huiden uit het zuidelijke halfrond worden meestal gebruikt voor het Protecta-assortiment, maar in enkele gevallen ook voor onze Natural-collectie. Huiden afkomstig van dieren uit het noordelijke halfrond zijn meestal van een betere kwaliteit. Leer vertoont altijd natuurlijke kenmerken en kleurafwijkingen. Dit is geen onvolkomenheid.

De prijs van het eindproduct wordt in belangrijke mate bepaald door de kenmerken van het leder. Hoe hoger de kwaliteitsklasse van het leder, hoe hoger de prijs van het eindproduct. Maar ook andere factoren, zoals afmetingen, ontwerp, onderstel en stikwerkdetails zijn van invloed op de prijs van een meubel. Natuzzi zet alles op alles om ervoor te zorgen dat uw bank het pronkstuk van uw interieur is en dat alle schitterende ontwerpdetails subliem in het oog springen.

Natural-leder = onbewerkt leder = meer natuurlijke kenmerken / kleurverschillen

Protecta-leder = bewerkt leder = minder natuurlijke kenmerken / meer gelijkmatige look

Wij hebben een uitgebreid assortiment lederen artikelen, verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Sommige ledersoorten zijn dikker, andere dan weer dunner, aan enkele is een tweede kleur toegevoegd om een bepaald effect te creëren, sommige zijn gebosseleerd of net heel glad. Het kleurenassortiment verandert voortdurend en omvat meer dan 150 tinten. Kies de ideale kleur op basis van uw persoonlijke smaak en levensstijl.

Split: Alle lederen huiden worden gespleten, omdat ze te dik zijn om te worden gebruikt als bekleding of voor een ander product. In een speciale machine wordt de huid in twee lagen verdeeld. De onderste laag wordt splitleder genoemd. Deze huid kan licht geschuurd (bijgewerkt) en gebosseleerd worden. Zo ontstaat een gelijkmatig nerfpatroon dat gebruikt kan worden voor de achterkant en zijkanten van een bank. Daardoor wordt ook enigszins bespaard op de kosten. Splitleder is 100% leder en wordt op precies dezelfde manier afgewerkt en behandeld als het topnerfgedeelte.

Topnerf: In het hierboven beschreven proces is de bovenste huidlaag het topnerfgedeelte. Dit materiaal wordt meestal gebruikt voor onderdelen die meer aan slijtage onderhevig zijn. Topnerfleder heeft immers een compactere nerf dan splitleder.

Volnerf: Topnerfleder waarin het natuurlijke nerfpatroon van de huid wordt gebruikt. De nerven worden niet bijgewerkt.

Gecorrigeerde nerf: Topnerfleder dat licht geschuurd is om de natuurlijke kenmerken minder sterk te benadrukken. Deze vorm van corrigeren wordt zeer frequent gebruikt. De natuurlijke nerven worden volledig verwijderd, en daarna wordt de huid gebosseleerd. Zo ontstaat een gelijkmatig nerfpatroon. De huid kan ook licht worden gepolijst om oneffenheden van de nerven te verwijderen.

Gebosseleerde nerf: Een nerfpatroon dat in het leder gewalst is. Dit kan bijzonder subtiel gebeuren en heel natuurlijk ogen, of juist heel opvallend zijn (bijvoorbeeld bij een krokodillenmotief).
Kwaliteitsklassen van leder: de belangrijkste factor voor het bepalen van de kwaliteitsklasse van het leder is de oorsprong van de onbewerkte huid. De kwaliteitsklasse is bepalend voor de prijs van het leder.

Pull-up leder of analineleer. Dit geverfde leder is voorzien van een laagje was of olie. Als het leder wordt gevouwen, wordt de was of olie van het leder gescheiden , waardoor de kleur lichter wordt.

In alle kussens van Natuzzi Editions wordt schuim met een hoge veerkracht gebruikt. Dit voldoet aan de kwaliteitsnormen van de groep en bevat geen freon.

Schuim met verschillende dichtheden: We gebruiken meer dan tien schuimdichtheden, voor ultiem comfort en design, en optimale ondersteuning op maat.

Wattering: Meerdere lagen thermisch samengeperste vezels die rond de binnenkant van zitkussens gewikkeld worden voor een mooiere vorm en een hoger zitcomfort.

Singelband: De gepatenteerde, elastische singelband met een optimale sterkte wordt in de zitting en rugleuning aangebracht voor een goede vering. Dit uiterst duurzame en rekbare materiaal wordt gebruikt in de auto- en luchtvaartsector ter vervanging van traditionele metalen veren. Het gebruik van singelbanden heeft een aantal voordelen. Zo zorgen de banden voor een gelijkmatige ondersteuning over de hele lengte van het frame. Bovendien is het materiaal geluidsvrij en roestvast, en bestaat er geen risico dat de springveren uit de kussens komen.

De constructie van het frame verschilt per model. Wij maken gebruik van samengestelde frames: een combinatie van stevige houtsoorten als sparren- of beukenhout, triplex, houtvezelplaten, spaanplaten en een omhulsel van masoniet. Sommige frames bevatten metalen of zichtbaar gesneden delen. Voor de vering wordt een elastisch singelbandensysteem gebruikt dat uiterst duurzaam en rekbaar is. Resultaat: de vering van onze samengestelde frames heeft een veel langere levensduur dan andere veringconstructies. Deze constructiestijl biedt tal van voordelen. De frames kunnen zo immers makkelijk aangepast worden aan elk meubeltype. De mogelijkheden zijn legio – van klassieke frames met kopspijkertjes tot moderne modellen met een open onderkant.

In onze winkels zijn speciale reinigingssets verkrijgbaar. U kunt de lederen bekleding ook schoonmaken met een mild, met water verdund reinigingsmiddel en een droge, zachte doek. Wij raden af om vlekken te verwijderen met andere reinigingsmiddelen of chemische producten. Onze producten zijn onderhoudsarm: gewoon afstoffen volstaat voor een optimaal resultaat, tijdens de hele levensduur van uw meubel. Opgelet: leder is een natuurlijk materiaal dat er na verloop van tijd anders gaat uitzien.

Meer info:
- LEDEREN BEKLEDING
- PROTECTA-LEDERCOLLECTIE
- NATURAL-LEDERCOLLECTIE

Bij alle ledersoorten vervaagt de kleur na verloop van tijd enigszins. Leder dat aan direct zonlicht wordt blootgesteld, zal sneller vervagen. Protecta-ledersoorten vervagen minder snel dan Natural-leder.

Leder is elastisch en de vorm weerspiegelt de gebruiksintensiteit. Vergelijk het gerust met het inlopen van nieuwe schoenen. Dit uitrekken is geen onvolkomenheid, maar een natuurlijk verschijnsel.

meer informatie
CONTACTEER ONS

X
Choose your nearest store
Ask for info at your nearest store
* Mandatory fields

Privacybeleid

 

Natuzzi S.p.A. en de andere ondernemingen die behoren tot de Gruppo Natuzzi besteden nauwlettend aandacht aan privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Met dit beleid willen wij u informeren over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens verwerken voor marketingdoeleinden en ten behoeve van het beheer van uw deelname aan de Natuzzi Community.

 

Welke persoonsgegevens worden door ons gebruikt?

Adres- en contactgegevens

Wij kunnen de adres- en contactgegevens gebruiken die u ons verstrekt bij het afsluiten van een contract voor de aankoop van producten van Natuzzi, in het kader van een verzoek om het uitbrengen van een offerte of om informatie over onze producten, de registratie voor de Natuzzi Community of de aanmelding voor onze nieuwsbrieven (hierna, gezamenlijk: de “Gegevens”).

Teneinde informatie aan te kunnen vragen en/of de inschrijving bij de Natuzzi Community te kunnen voltooien, moeten alle gegevens in de velden die zijn aangegeven met een asterisk worden ingevuld.

 

Bijkomende gegevens

Met uw toestemming kunnen wij ook Gegevens over u verzamelen op een andere dan de hierboven beschreven wijze.

 

Meer in het bijzonder, kunnen wij het volgende verzamelen:

 

Voor welke doeleinden gebruiken wij uw gegevens, en op basis van welke rechtsgronden?

Met uw toestemming kunnen wij, met betrekking tot elk van de volgende doeleinden, uw Gegevens gebruiken, ook met behulp van elektronische middelen:

a)       om u via de door uw verstrekte contactgegevens nieuwsbrieven, informatie over producten en diensten van onze onderneming, aanbiedingen en acties te sturen, alsmede voor het uitvoeren van marktonderzoek; wij kunnen u bijvoorbeeld e-mails of onmiddellijke berichten (bijv. sms en WhatsApp), met promotiemateriaal sturen naar uw postadres of telefonisch contact met u op te nemen via een operator;

b)       om onderzoek te doen naar uw voorkeuren, de wijze waarop u met ons communiceert en uw koopgedrag. In het bijzonder kunnen wij, teneinde meet inzicht te verkrijgen in uw smaak en belangstelling voor onze producten en ten behoeve van onze communicatie - ook door middel van het gebruik van geautomatiseerde systemen - gegevens verkrijgen die verstrekt worden in bestelformulieren en verzoeken om het uitbrengen van een offerte, over de aankopen die u gedurende de afgelopen 10 jaar gedaan hebt bij onze verkooppunten, uw belangstelling met betrekking tot de mededelingen en nieuwsbrieven die wij u sturen, het bezoeken van onze websites, de wijze van gebruik van onze apps en de belangstelling voor onze sociale kanalen (bijv. Facebook). Voor meer informatie over Gegevens die wij kunnen verkrijgen door middel van navigatie op onze websites en/of door het gebruik van onze apps, kunt u het betreffende Privacybeleid raadplegen. Tenslotte kunnen wij uw profiel uitbreiden met informatie van statistische aard, die wij rechtmatig uit andere bronnen kunnen verkrijgen (bijvoorbeeld in verband met het geografische gebied waar u woonachtig bent, demografische gegevens, geografische referentiegegevens, enz.), of andere elektronische middelen die u gebruikt om met ons te communiceren.
Deze activiteiten met betrekking tot profielsamenstelling zijn hoe dan ook niet gericht op het tot stand brengen van rechtsgevolgen met betrekking tot u, en niet bedoeld om een belangrijke invloed te hebben op uw persoon.
Indien u een formulier voor het aanvragen van informatie hebt ingevuld, gebruiken wij uw Gegevens:

c)       om u de gevraagde informatie te verstrekken;
En indien u het inschrijfformulier voor Natuzzi Community hebt ingevuld, gebruiken wij uw Gegevens:

d)       voor het beheer van uw deelname aan de Natuzzi Community. Uw gegevens worden gebruikt om u kortingen en andere voordelen die u kunnen worden verstrekt aan te bieden, en, meer in het algemeen, om te voldoen aan alle bijbehorende contractuele en administratieve vereisten.

 

De inschrijving voor Natuzzi Community is vrijwillig, en is op geen enkele manier afhankelijk – zoals ook de aanvraag van informatie dit niet is – van het verlenen van de voormelde toestemming voor de doeleinden die vermeld zijn in punt (a) en (b).

 

Wie is de verantwoordelijke voor de verwerking?

De verantwoordelijke voor de verwerking is Natuzzi S.p.A., wiens contactgegevens hieronder zijn vermeld.

 

Tot wanneer bewaren wij uw Gegevens?

De bewaarperiode van uw Gegevens is beperkt tot de noodzakelijke tijd om de verschillende doeleinden voor verwerking te bereiken.

Voor wat betreft Natuzzi Community worden uw Gegevens niet langer bewaard dan nodig is voor het beheren van uw deelname. In het geval u besluit om Natuzzi Community te verlaten, worden uw Gegevens binnen 30 dagen verwijderd.

Voor de doeleinden zoals beschreven onder punt (a) en (b), worden uw adres- en contactgegevens bewaard totdat u uw toestemming hiervoor intrekt. De gegevens met betrekking tot uw aankopen worden niet langer bewaard dan 10 jaar vanaf de datum van verzameling, en de gegevens met betrekking tot uw communicatie met ons worden niet langer bewaard dan 12 maanden vanaf de datum van verzameling.

 

Aan wie geven wij uw Gegevens door?

Voor doeleinden van administratieve aard kunnen wij uw Gegevens doorgeven aan onze dienstverleners (bijv. IT-diensten) en, in het geval van inschrijving voor de “Natuzzi Community” aan de, ook buitenlandse, ondernemingen die de verkooppunten beheren die deelnemen aan dit initiatief, en andere derden in het geval van een wettelijke verplichting hiertoe.

Een volledige lijst van deze ondernemingen wordt beschikbaar gesteld als u hiertoe een schriftelijke verzoek richt aan de onderstaande contactpersonen.

 

Hoe is de doorgifte van uw Gegevens naar landen buiten de EU geregeld?

Uw Gegevens kunnen doorgegeven worden naar een gebied buiten de Europese Unie, ook aan landen waar het niveau van bescherming van persoonsgegevens mogelijk lager is dan het niveau dat wordt gewaarborgd door de Europese wetgeving.

Deze doorgifte vindt, in ieder geval, plaats met inachtneming van voldoende waarborgen voor de bescherming van uw Gegevens en, in het bijzonder, van de modelcontractbepalingen die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd met verordening 2010/87/EU https://www.garanteprivacy.it/web/guest/home/docweb/-/docweb-display/docweb/1728496.

 

Welke rechten heeft u?

U hebt het recht op inzage in de Gegevens, of rectificatie of wissing hiervan, beperking van de verwerking van de gegevens en om zich te verzetten tegen de verwerking hiervan door ons, alsmede het recht op overdraagbaarheid van bepaalde gegevens.

 

Rechten van de Betrokkene

Recht op inzage

U hebt het recht om te weten er persoonsgegevens van u worden verwerkt en indien dit zo is, op inzage in uw persoonsgegevens en de informatie die vervat is in dit Privacybeleid.

 

Recht van rectificatie

U hebt het recht om, zonder onnodige vertraging, onjuiste u betreffende persoonsgegevens te laten rectificeren.

 

Recht van wissing

U hebt het recht op wissing, zonder onnodige vertraging, van uw persoonsgegevens, indien hiervoor een van de volgende redenen bestaat:

a) de persoonsgegevens zijn niet langer nodig voor de doeleinden waarvoor zij zijn verzameld of anderszins verwerkt;

b) u hebt uw toestemming voor de verwerking ingetrokken en er is geen andere rechtsgrond voor de verwerking;

c) u maakt bezwaar tegen de verwerking, en er zijn geen prevalerende dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking;

d) de persoonsgegevens zijn onrechtmatig verwerkt;

e) de persoonsgegevens moeten worden gewist om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Recht op beperking van de verwerking

U hebt het recht om de beperking van de verwerking te verkrijgen indien een van de volgende elementen van toepassing is:

a) u de juistheid van de persoonsgegevens betwist, gedurende een periode die de verwerkingsverantwoordelijke in staat stelt de juistheid van de persoonsgegevens te controleren;

b) de verwerking onrechtmatig is en u zich verzet tegen het wissen van de persoonsgegevens en verzoekt in de plaats daarvan om beperking van het gebruik ervan;

c) de verwerkingsverantwoordelijke de persoonsgegevens niet meer nodig heeft voor de verwerkingsdoeleinden, maar u deze persoonsgegevens nodig heeft voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van een rechtsvordering;

d)u bezwaar hebt gemaakt tegen de verwerking, in afwachting van het antwoord op de vraag of de gerechtvaardigde gronden van de verwerkingsverantwoordelijke zwaarder wegen dan die van u.

 

Recht van bezwaar

U hebt het recht om op elk gewenst moment bezwaar te maken tegen de verwerking van u betreffende persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing, met inbegrip van profilering voor zover deze verband houdt met het doeleinde van marketing.

 

Recht op overdraagbaarheid van gegevens

U hebt het recht de u betreffende persoonsgegevens die in ons bezit zijn in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen, en u hebt het recht die gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen, zonder daarbij te worden gehinderd door de verwerkingsverantwoordelijke aan wie de persoonsgegevens waren verstrekt, indien:

a) de verwerking berust op toestemming of op een overeenkomst; en

b) de verwerking via geautomatiseerde procedés wordt verricht.

Op uw verzoek hebt u het recht dat de persoonsgegevens, indien dit technisch mogelijk is, rechtstreeks naar een andere gegevensverantwoordelijke worden gezonden.

 

Hoe kunt u uw voorkeuren wijzigen of uw toestemmingen intrekken?

U kunt op elk gewenst moment uw toestemmingen met betrekking tot de doeleinden zoals vermeld in punt (a) en (b) controleren, wijzigen of intrekken (ook met de vermelding dat u geen commerciële informatie meer wilt ontvangen via e-mail of via directe berichten) of besluiten om de Natuzzi Community te verlaten. Hiervoor dient u contact op te nemen met Natuzzi S.p.A. of de Functionaris voor gegevensbescherming op het e-mailadres [email protected]

 

Hoe kunt u contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming voor het uitoefenen van uw rechten?

U kunt uw rechten uitoefenen door te schrijven naar de verantwoordelijke voor de verwerking en/of de functionaris voor gegevensbescherming, op de volgende adressen:

 

Verantwoordelijke voor de verwerking:

Natuzzi S.p.A.
via Iazzitiello, 47
70029 Santeramo in Colle (BA)
Italië
Gecertificeerde e-mail: [email protected]

 
 

Functionaris voor gegevensbescherming van Natuzzi S.p.A.:

Protection Trade Srl
Via Giorgio Morandi, 22
04020 Itri (LT)

 

Hoe kunt u contact opnemen met de toezichthoudende autoriteit voor het indienen van een klacht?

Klachten kunnen worden ingediend bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit:

 

Garante per la protezione dei dati personali

Piazza di Monte Citorio n. 121
00186 Roma
Italië
Fax: (+39) 06.69677.3785
Tel: (+39) 06.696771
e-mail: [email protected]
Gecertificeerde e-mail: [email protected]

 

Hoe word ik geïnformeerd over eventuele wijzigingen in dit Privacybeleid? 

Dit Privacybeleid kan worden gewijzigd en bijgewerkt indien er veranderingen plaatsvinden in de wijze waarop wij uw Gegevens verwerken of andere informatie in het Privacybeleid. Door deze wijziging wordt de volledige bescherming van uw rechten echter nooit aangetast. Indien wijzigingen worden aangebracht die deze waarborgen ter bescherming van uw Gegevens of u rechten ten aanzien van deze versie beperken, zult u, voordat begonnen wordt met de verwerking van uw Gegevens op grond van de nieuwe regels, onverwijld hierover worden geïnformeerd via de door u verstrekte contactgegevens, en hebt u het recht zich uit te schrijven voor de Natuzzi Community of om, in ieder geval, uw toestemmingen en voorkeuren te wijzigen.

Wij raden u echter aan om regelmatig het bijgewerkte Privacybeleid zoals op onze website gepubliceerd te raadplegen.

 

Voor het laatst bijgewerkt op: 14/05/2018 

Natuzzi S.p.A mag contact met mij opnemen via de volgende kanalen:

- e-mail

- instant messaging (bijv. sms en WhatsApp)

- postadres

- telefoon

om de nieuwsbrief te versturen, om mij te informeren over producten en diensten van het bedrijf en over aanbiedingen en kortingen, evenals om marktenquêtes uit te voeren, middels de in punt (a) van het Privacybeleid beschreven wijzen.

Ik geef Natuzzi S.p.A. toestemming om mijn voorkeuren, de wijzen waarop ik met het bedrijf communiceer en mijn aankoopgedrag te onderzoeken middels de in punt (b) van het Privacybeleid beschreven wijzen.